donderdag 8 mei 2014

Rabarber

Het is weer rabarbertijd! De landwinkels en supermarkten liggen er weer vol mee. Mocht je last hebben van verstopping dan is een portie rabarber zeker aan te raden. Rabarber werkt namelijk laxerend en maagversterkend. Verder is deze groente rijk aan calcium en magnesium en reinigt het de lever. Hoogste tijd om weer flink wat stronken in te slaan.


Rabarber is supersimpel klaar te maken: Was de stronken, snijd de boven- en onderkant eraf en snijd in stukjes van ongeveer 2cm. Doe ze in een pan met weinig water en laat ongeveer 10 minuten stoven tot de rabarber uit elkaar valt. That´s it!

Rabarber is vrij zuur van zichzelf dus eventueel kun je er nog wat palmsuiker, kaneel of honing aan toevoegen. Ook lekker met aardbeien. 


Vandaag een ontbijt van rabarber met kwark en amaranth muesli en gojibessen. Een goede start van de dag! 

En wat is jouw ontbijt vandaag? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten