zondag 11 mei 2014

Dubbelcake

Dubbelcake.. Ken je die vanillevla met chocovla? Of had ik het beter duocake kunnen noemen, naar Duo Penotti? Anyway, dubbelcake it is! Onder een blanke laag met blauwe bessen. Bovenop een knapperige cakelaag met carobe. Dubbel zo lekker!

Je hebt nodig:
- 150 gr speltmeel
- 150 gr kokosolie
- 3 eieren
- 2 rijpe bananen
- handvol blauwe bessen
- 3 tl carobe (of cacao) 
- 1 tl natriumbicarbonaat
- 1 el azijn
- flinke (niet zuinig zijn!) kneep rijststroop

Verwarm de oven op 160 graden.
Meng het meel met de natriumbicarbonaat. Prak de bananen erdoorheen. 

Smelt de kokosolie in een pan en meng de rijststroop erdoor tot deze 1 egale massa is geworden. Meng de kokosolie met het meel, de eieren en azijn. 

Bekleed het cakeblik met een vel bakpapier (of smeer in met kokosolie/boter). Giet de helft van het cakemengsel hierin. Verdeel de blauwe bessen hierover. 

Meng de carobe door de andere helft van het mengsel. Giet dit over het blanke gedeelte. 

Zet het cakeblik voor 70 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de cake: is de prikker schoon, dan is de cake klaar. Zo niet, laat de cake dan nog even in de oven staan.

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten