vrijdag 18 april 2014

Broodquiche met broccoli en kip

Quiches staan voor mij voor uitgebreid in de keuken hakken, snijden, bakken, roeren en alles bij elkaar voegen tot een perfecte hartige taart. Mét een laagje kaas on top. Omdat vriendlief morgen meedoet aan de Amstel Gold Race wielertocht wilde ik een extra voedzame quiche op tafel zetten. Meestal maak ik quiches met bladerdeeg of hartige taartdeeg, maar dit is weinig voedzaam. Ik dacht; waarom niet met oud brood? Het was een experimentje, maar tot de laatste kruimel is hij op. Missie geslaagd!

Voor 2 personen heb je nodig:
- 3 sneetjes speltbrood
- 2 eieren
- 50gr roomboter
- 1 grote broccoli
- 2 stuks bio kipfilet
- 1 tl madraskruiden Jonnie Boer
- 50gr geraspte oude kaas
- 2 volle eetlepels magere kwark
- 10 cherrytomaten
- 1 bol mozzarella in plakjes
- peper & zout, rijstolie

Verder: hakmolen, quichevorm

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal het brood fijn in de hakmolen. Smelt de boter in een steelpan. Meng in een kom de broodkruimels, eieren en boter tot een samenhangend geheel. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm voor 10 minuten in de oven zodat het deeg wat voorgebakken is.

Snijd de broccoli in roosjes. Kook/stoom de broccoli beetgaar. Verhit een beetje olie in een koekenpan en voeg de Madraskruiden toe. Snijd de kipfilet in stukjes en bak ze bruin in de kruiden. 

Meng de kaas samen met de kwark en wat peper en zout naar smaak. Voeg dit mengsel bij de broccoli. 

Leg de kipstukjes op de bodem van de quiche. Voeg hier bovenop de broccoli toe en druk het wat aan. Leg hier bovenop de plakjes mozzarella.

Zet de quiche 20 minuten in de oven tot de mozzarella mooi bruin is geworden. Snijd de tomaatjes doormidden en leg deze op de bakplaat voor 10 minuten. 

Eet smakelijk! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten