zondag 20 april 2014

BBQ: aan!

De mannen hebben dit weekend een prachtige wielertocht in Zuid-Limburg. Aan mij de taak om een goede barbecue te verzorgen. Naast flink wat vlees, kunnen een aantal schalen met salades, broodjes met hummus, tapenade, kruidenboter en good old-satésaus niet ontbreken. Ik heb me er ook aan gewaagd om een huzarensalade te maken. En die viel behoorlijk in de smaak? Moeilijk? Nee hoor! Een uurtje tijd heb je wel nodig, maar dan heb je ook wat: een ouderwetse Oer-Hollandse huzarensalade! 

Je hebt nodig:
- 600 gram kruimige aardappels, geschild
- 300 gram fricandeau (vleeswaren)
- 100 gram diepvriesdoperwten
- handje mais
- 4 augurken
- 15 zilveruitjes
- 1 appel
- 6 eetlepels dressing o.b.v. yoghurt (ik gebruikte de dressing van Bio Nova, Ekoplaza)
- peterselie, gehakt
- 8 cherrytomaten
- 2 hardgekookte eieren
- peper & zout

Aan de slag! 
Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Prik er met een vork in om te kijken of ze goed gaar zijn. Kook de doperwtjes voor 3 minuten. Snijd de zilveruitjes, augurken, fricandeau en appel fijn en meng ze in een grote kom. Voeg hier de doperwten en mais aan toe. Zodra de aardappels gaar zijn prak je de aardappels fijn met een vork of stamper. Nadat de aardappels wat zijn afgekoeld meng je de aardappels bij het mengsel. Meng er de slasaus, peper en zout naar smaak en een handje peterselie bij. Proef! Lekker? Beetje peper? Beetje zout? Nee? Goed? Okidoki: next step: pak een mooi bord en leg hier de huzarensalade op. Maak af met de cherrytomaten, wat plakjes augurken, restjes fricandeau, stukjes ei of wat je maar wilt. 

Geen fan van aardappels, of wil je koolhydraten minderen? Probeer deze huzarensalade dan eens met knolselderij. Kook ook deze gaar en gebruik ook 600gram zoals in bovenstaand recept. 

Eet smakelijk en geniet van deze prachtige 1e Paasdag!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten