Voor 4 personen:
- 1 el boekweitmeel
- 100ml rode wijn
- 2 grote uien
- 2 laurierblaadjes
- 2 tenen knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 tl azijn
- Peper & zout
- Rijstolie
Snijd het rundvlees in blokjes en meng met het boekweitmeel. Bestrooi flink met peper.
Verhit olie in een braadpan en braad het vlees op middelhoog vuur aan en voeg het azijn toe. Roer goed door. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn en roer ook deze samen met de laurierblaadjes door het vlees. Roer wederom door. Doe de deksel op de pan en zet de pan op het kleinste pitje met het vuur laag. Laat dit zo'n 4 uur stoven. Roer om het uur even door. Verwijder op het laatst de laurierblaadjes en breng op smaak met zout en peper. Het resultaat is een superlekkere stoofschotel!
Lekker met paprika, courgette en champignons. Voeg deze dan het laatste half uur toe zodat het geen groenteprutje wordt.
Wist je dat azijn ervoor zorgt dat het vlees lekker zacht en mals blijft? De smaakt vervaagt tijdens het stoven, maar het vlees blijft heerlijk mals.
Onderschat de kracht van uien niet. Naast het feit dat uien goede smaakmakers zijn, zijn deze bollen ook nog eens erg gezond voor je. Zo zijn ze goed voor je hart, gaan ze gewrichtontstekingen tegen, helpt een doorgesneden ui naast je bed tegen griep en verkoudheid, zijn ze goed voor je darmen en bevatten ze veel vitamine C, B6 en B11.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten