maandag 28 april 2014

Knapperige bladerdeegpizza

En, heb je een gezellige Koningsdag gehad? Oude rommels van zolder goed verkocht, geslenterd over de Vrijmarkt of een goed feest bezocht? Wij hebben traditiegetrouw Koningsnacht in Utrecht gevierd. Supergezellig met leuke mensen, een glas (uhh beker) wijn en dansjes. Op Koningsdag dus geen moeilijke maaltijd, maar een makkelijke pizza met allerlei restjes uit de koelkast: een grote, geopende zak spinazie voor de smoothies, een half bakje tapenade van de barbecue, een halve courgette en 2 halve paprika's van de pastamaaltijd, een handvol bijna overrijpe cherrytomaten en bladerdeeg dat nog in de vriezer lag. Easypeasy! 

Wij hebben deze 'pizza' met z'n tweeën op, maar met een goede salade erbij zou je er ook met z'n drieën van kunnen eten. 

Wat heb je nodig:
- 6 plakjes bladerdeeg
- 400gr bladspinazie
- 1 paprika (of een halve groene en een halve rode)
- een halve courgette
- 6 cherrytomaten
- half bakje tapenade
- 1 bol mozzarella
- Italiaanse kruidenmix
- peper & zout

Verder: bakpapier

Aan de slag!
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden. 

Wok de spinazie tot deze geslonken is. Bestrooi met een beetje zout. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Knijp in de spinazie om de laatste beetje water eruit te krijgen. Snijd de spinazie grof. 

Als het bladerdeeg is ontdooit leg je een vel bakpapier op een ovenplaat. Leg hier het bladerdeeg op en 'plak' ze aan elkaar zodat het 1 groot geheel wordt. Smeer het bladerdeeg in met de tapenade en verdeel de spinazie erover. 

Snijd de courgette en paprika in plakjes en verdeel over de spinazie. Bestrooi met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Pluk de mozzarella verdeel over de groenten. 

Zet de pizza voor 20 minuten in de oven. 

Eet smakelijk! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten