maandag 28 april 2014

Pompoenpannenkoeken

Jummmm, ik ben een groooote fan van pannenkoeken. Pannenkoeken met appel, rozijnen, kaneel, kaas, tomaten, met courgette erdoor of zoals deze met pompoen. Hier kun je me echt voor wakker maken, heerlijk!!

Nog een tip voor wanneer je eerste pannenkoek altijd mislukt: laat de pan met een beetje olie eerst flink heet worden. Wanneer je eerst ongeveer 5 minuten wacht tot je je beslag in de pan doet, heb je hier geen last meer van!

Je hebt nodig: 
1 flespompoen
75 gram boekweitmeel
80ml havermelk (of andere melk)
50ml spa rood
3 eieren
1 theelepel kaneel
snuf zout
rijstolie

Verder: hakmolen

Optioneel: rozijnen, plakjes banaan, plakjes appel, palmsuiker, speltstroop

Snijd de pompoen in stukjes (zonder schil en pitten) en kook ze gaar in 10 minuten. Pureer de pompoen fijn en meng egaal in een kom met de eieren, meel, melk, spa rood, kaneel en zout.

Verhit in een koekenpan de olie en laat goed heet worden. Schenk steeds een pollepel beslag in de pan. Zodra de bovenkant droog wordt kun je de pannenkoek omdraaien. Ga zo verder met de andere pannenkoeken.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten