Nog een tip voor wanneer je eerste pannenkoek altijd mislukt: laat de pan met een beetje olie eerst flink heet worden. Wanneer je eerst ongeveer 5 minuten wacht tot je je beslag in de pan doet, heb je hier geen last meer van!
Je hebt nodig:
1 flespompoen
75 gram boekweitmeel
80ml havermelk (of andere melk)
50ml spa rood
3 eieren
1 theelepel kaneel
snuf zout
rijstolie
Verder: hakmolen
Verder: hakmolen
Optioneel: rozijnen, plakjes banaan, plakjes appel, palmsuiker, speltstroop
Snijd de pompoen in stukjes (zonder schil en pitten) en kook ze gaar in 10 minuten. Pureer de pompoen fijn en meng egaal in een kom met de eieren, meel, melk, spa rood, kaneel en zout.
Verhit in een koekenpan de olie en laat goed heet worden. Schenk steeds een pollepel beslag in de pan. Zodra de bovenkant droog wordt kun je de pannenkoek omdraaien. Ga zo verder met de andere pannenkoeken.
Eet smakelijk!
Snijd de pompoen in stukjes (zonder schil en pitten) en kook ze gaar in 10 minuten. Pureer de pompoen fijn en meng egaal in een kom met de eieren, meel, melk, spa rood, kaneel en zout.
Verhit in een koekenpan de olie en laat goed heet worden. Schenk steeds een pollepel beslag in de pan. Zodra de bovenkant droog wordt kun je de pannenkoek omdraaien. Ga zo verder met de andere pannenkoeken.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten