maandag 19 mei 2014

Chocoladebrownie met zwarte bonen

Als je me ergens wakker voor kunt maken is, dan is het wel chocoladebrownie. Zo'n lekkere vullende cake, vol cacao, niet te zacht, niet te hard, beetje zoet.. Jumm
En hè, wat een toeval: deze brownie past hier precies in! Maken dus:

Je hebt nodig: 
- 250 gram kidneybonen
- 50 gram boekweitmeel
- 1/3 cup cacao
- 4 el palmsuiker
- 4 el gojibessen
- 2 eieren

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de bonen fijn in een hakmolen of met de staafmixer tot het een fijne massa is geworden. Voeg het boekweitmeel, cacao, palmsuiker, eieren en gojibessen tot het een goed deeg is geworden. Smeer een cakeblik of brownievorm met boter of kokosolie en stort het browniedeeg hierin. Laat 30 minuten bakken.

Prik met een satéprikker in de cake: is de prikker schoon, dan is de brownie klaar. Niet schoon? Laat de brownie dan nog even in de oven staan.

Ook lekker met gehakte noten of cacao nibs





Geen opmerkingen:

Een reactie posten