maandag 14 april 2014

Proteïnerijke lunch

Omdat ik niet zo'n broodeter ben, zoek ik altijd naar andere manieren om een goede lunch te bereiden. De ene keer zijn het rijstwafels, de andere keer een rijke salade of kwark met noten. Vandaag staat er ei met taugé en champignons op het menu: perfect om een dag van tevoren klaar te maken.

Voor 1 persoon heb je nodig: 
- 2 eieren
- 100 gram taugé
- 100 gram in plakjes gesneden champignons
- scheutje (kleine eetlepel) Tamari (of sojasaus bv. van Kikkoman)
- halve theelepel 5 spice kruiden
- scheutje rijstolie

Bak 2 eieren in de koekenpan met een een klein scheutje rijstolie. Als ze aan beide kanten gaar zijn leg je de eieren apart. Wok daarna al omscheppend in dezelfde pan de taugé en de champignons met de 5 spice kruiden en de sojasaus voor ongeveer 5 minuten. Leg de groenten bovenop de eieren: klaar! Deze maaltijd is zowel warm al koud heerlijk te eten.

Op deze foto ziet het er niet echt smakelijk uit (wormpjes? brrrr), maar heus: het is heerlijk! Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten