maandag 14 april 2014

Albóndijas

De afgelopen dagen vertoefde ik in het fijne Spanje. Wat hou ik toch van het temperament, de zon, de levensvreugde, het landschap en het eten! Samen met mijn schoonzusje zijn we eerst een paar dagen naar Málaga geweest voor het nodige cultuur en winkelen en daarna per bus naar Nerja; een prachtige badplaats aan de Costa del Sol met leuke straatjes en witte Andalusische huizen. Omdat we hier in een appartement verbleven hebben we 1 avond zelf gekookt. Geen Hollandse pot, maar albóndijas: gehaktballetjes in tomatensaus. We hadden zelf niets van eten van thuis meegenomen, maar met heel weinig ingrediënten hebben we toch een súúúperlekker maaltje op tafel getoverd.

Voor 2 personen heb je nodig:
- 2 verse (liefst bio) hamburgers
- een pakje tomato frito (let wel op de ingrediënten, veel pakjes bevatten suiker)
- een potje zeezout met knoflook
- een potje gedroogde oregano
- een stuk stokbrood (restje van het ontbijt/lunch?)

Aan de slag!
Breng de tomato frito op laag vuur aan de kook met naar smaak flink wat oregano en de zeezout met knoflook. Roer af en toe zodat de saus niet aanbrandt. Haal de hamburgers wat uit elkaar en voeg ook hierbij zout, knoflook en oregano aan toe. Draai kleine balletjes van ongeveer 5cm doorsnede en voeg deze toe aan de warme saus. Laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen. Proef of de saus naar smaak is (brand je mond niet!) met een stukje stokbrood. Giet dit alles in een mooie schaal of diep bord. Maak er een grote bak salade bij en klaar is je maaltje. Vergeet ook niet een fijn Spaans wijntje in te schenken, hè?

Buen Provecho!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten