Voor 2 personen heb je nodig:
- 2 verse (liefst bio) hamburgers
- een pakje tomato frito (let wel op de ingrediënten, veel pakjes bevatten suiker)
- een potje zeezout met knoflook
- een potje gedroogde oregano
- een stuk stokbrood (restje van het ontbijt/lunch?)
Aan de slag!
Breng de tomato frito op laag vuur aan de kook met naar smaak flink wat oregano en de zeezout met knoflook. Roer af en toe zodat de saus niet aanbrandt. Haal de hamburgers wat uit elkaar en voeg ook hierbij zout, knoflook en oregano aan toe. Draai kleine balletjes van ongeveer 5cm doorsnede en voeg deze toe aan de warme saus. Laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen. Proef of de saus naar smaak is (brand je mond niet!) met een stukje stokbrood. Giet dit alles in een mooie schaal of diep bord. Maak er een grote bak salade bij en klaar is je maaltje. Vergeet ook niet een fijn Spaans wijntje in te schenken, hè?
Buen Provecho!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten