zondag 2 maart 2014

Hooikoorts




                                               
Deze winter ben ik begonnen met een nieuw experimentje. Na al meer dan 10 jaar elke lente en zomer met jeukende ogen en niezen door te komen en altijd gebruik te moeten maken van pilletjes, pak ik het dit jaar anders aan. Elke dag een eetlepel bijenpollen en een theelepel honing van de imker uit de buurt. 

Zie het als een inenting: doe je te laten inenten krijg je een dosis stoffen binnen waar je allergisch voor bent zodat je hier weerstand voor opbouwt. Met dagelijks een portie pollen hoop ik op deze manier een natuurlijk manier te hebben gevonden om niet aan de pillen te hoeven deze zomer. 

Mocht je het zelf ook willen proberen, zoek dan een imker op bij jou in de buurt. Zo bouw je weerstand op tegen de pollen die bij jou in de omgeving voorkomen. 

Naast dat bijenpollen en honing -hopelijk- goed werken tegen de hooikoorts, bevatten deze ook zeer veel goede bouwstoffen voor je lichaam, zowel van binnen als van buiten. Het versterkt het immuunsysteem, werkt antibacterieel en helpt je van je keelpijn en hoestbuien af. De pollen zijn eigenlijk de stuifmeelkorrels die onder de pootjes van de bijen worden meegedragen. Ze zitten vol met eiwitten, diverse vitamines en vetzuren. Honing en bijenpollen zorgen dus voor een goede start van je dag door ze te verwerken in je ontbijt. 

Eet de pollen en honing wel zo koel mogelijk. Wanneer je ze bijvoorbeeld door de havermout doet, voeg ze dan als laatste toe. Bij verhitting, hoger dan 40 graden kunnen de gezonde vitaminen en mineralen uit de honing en pollen verminderen. En dit wil je natuurlijk niet! Meer informatie kun je ook vinden op de website van de imker De Werkbij: www.dewerkbij.nl. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten