donderdag 13 maart 2014

Crunchy kastanjekoekjes

Op de valreep! Jawel, we kunnen beginnen met aftellen. De lente begint bijna! De terrasjes stromen al aardig vol, de flessen rosé en prosecco worden ontpopt en de korte mouwen hoeven niet  meer verstopt te worden onder een dik vest. Maar toch, er lag nog een zakje kastanjemeel te smachten om opgemaakt te worden. Eigenlijk vind ik kastanjes vooral bij winterse taferelen passen dus nu het nog kan heb ik er snel een aantal heerlijke crunchy koekjes van gebakken.
Voor 10 koekjes heb je nodig:
- 100gr kastanjemeel
- 50gr havermout
- 2 el palmsuiker
- 2 el kaneel
- 2 el kokosolie
- 2 el cacao nibs
- 3 volle eetlepels rozijnen
- 1 ei

Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Smelt de kokosolie in een pan. Meng het kastanjemeel met de havermout, kaneel, palmsuiker, cacao nibs en rozijnen. Voeg het ei en de kokosolie en maak er een licht plakkerig geheel van. Leg 10 schepjes van dit mengsel op de bakplaat belegd met bakpapier. Plet ze een beetje zodat de koekjes goed gaar kunnen worden. Zet ze voor 20 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn geworden.
Pas op dat de rozijnen niet aanbranden. Laat ze iets afkoelen, en klaar! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten