maandag 3 maart 2014

Groente, fruit, zuivel en vlees bij de boer

Als Oer-Hollands meisje juig ik het ontzettend toe om bij de boer groente, fruit, zuivel en vlees te kopen. Hier vind je namelijk de heerlijke, volle, romige kazen en vers groente en fruit direct van het land. Je portie groen heeft niet eerst een flink reis af hoeven te leggen van het ene werelddeel naar het andere. Nee, met een beetje geluk kun je zelf je groente van het land uitkiezen en plukken!

Eens per maand wordt er een koe geslaagd die vrij op het land heeft kunnen lopen en volop is vertroeteld door de boer. De boer mailt zijn klanten wanneer hij een koe geslacht heeft. Heb je vlees nodig, dan kun je het zo afhalen.  Het is elke keer weer een verrassing wat je hierin aantreft. De sappigste en meest malse biefstukken, gehakt, rollades en runderlappen die vacuüm verpakt zijn en je zelf in de vriezer kunt bewaren. Een grote vriezer is dus wel een must!


Er zijn overal wel landwinkels en boerderijen te vinden waar je deze versproducten kunt kopen. Maar heb je geen idee welke bij jou het meest dichtbij is? Op de website www.lekkersdichtbij.nl kun je een boer zoeken bij jou in de buurt. Weet je een boer, maar staat deze er niet bij in het rijtje? Dan kun je ook zelf een boer toevoegen. 


lekkersdichtbij.nl logo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten