vrijdag 7 februari 2014

Snijbonenstamppot met doperwtjes




Gisteravond stond er een Oer-Hollandse maaltijd op tafel: snijbonenstamppot met doperwtjes! Heel lekker voor de doordeweekse avond, en lekker met een stukje kipfilet (bv. met Jonnie Boer kruidenmixen). 

Voor 2 personen heb je nodig: 

- 400gr gesneden snijbonen
- 500gr aardappels
- 100gr diepvriesdoperwtjes
- 1 el peterselie
- 1 kruidenbouillonblokje
Peper & zout naar smaak

Schil de aardappels en snijd deze doormidden. Leg ze in de pan samen met een bodem water en het bouillonblokje. Breng dit aan de kook. Voeg na 10 minuten de snijbonen toe en kook nog een keer 10 minuten. Voeg de laatste 3 minuten de doperwtjes toe. Prik met een vork in de aardappels of ze gaar zijn. Als de aardappels gaar zijn giet je de pan af, maar laat ietsje water achter in de pan. Stamp de aardappels en groenten fijn tot een stamppot. Voeg peper en zout naar smaak en de peterselie toe. Serveer eventueel met wat jus en bak er een goed stukje kip of vis bij. 


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten