woensdag 5 februari 2014

Fruitontbijt

Niet veel tijd, maar wil je toch een ontbijt dat je snel power geeft? Probeer dan dit supergemakkelijke, warme, winterse ontbijt. Je maakt hem 's avonds en hoeft hem de volgende ochtend alleen maar even kort op te warmen. Of je maakt hem 's morgens als je er wel even de tijd voor hebt. 

Kaneel is perfect is een ontbijt als deze. Het is niet alleen een verwarmende specerij wat ideaal is voor koukleumpjes, maar het stabiliseert ook je suikerspiegel. Er zitten toch wel wat natuurlijke suikers in de peer en appel, maar hier hoef je je geen zorgen om te maken omdat de kaneel deze opvangt. 


Je hebt nodig (voor 1 portie):
- 1 appel 
- 1 peer
- klein handje moerbeien
- 1 eetlepel havermout
- volle theelepel kaneel
- theelepel koek/speculaaskruiden
- wat citroensap

Schil de appel en peer en snijd deze in kleine blokjes. Doe deze in een pan samen met de citroensap en een klein beetje water. Laat dit koken en roer door tot het fruit heel licht zacht is geworden. Voeg de kaneel en koekkruiden toe en roer door. Omdat er best wat vochg uitkomt voeg je nu de havermout toe. Dit neemt veel vocht op zodat het 'sausje' iets dikker wordt en het ook wat meer vult. Schep dit in een schaaltje, moerbeien erbij, klaar! Als je het 's avonds maakt kun je het schaaltje het beste afdekken en in de koelkast te bewaren. 's Morgens hoef het peren/appelmengsel alleen nog kort op te warmen in een pannetje. Of eet het koud, dan ben je nóg sneller klaar. Have a happy day!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten