dinsdag 4 februari 2014

Chocolade notenrotsen

Het leven kan zo simpel zijn, en dat is ook nodig als je een enorme drang naar een goed stuk chocola hebt. Kom maar op met alle goede stoffen, ik lust je rauw!

Hop, hop de keuken in, lades open en pak:

- 1 reep Vivani 92% chocola
- klein scheutje (rijst-/amandel-/haver-) melk
- 2 flinke handen gemengde ongezouten, ongebrande noten en kleine stukjes gedroogd fruit (zoals rozijntjes, moerbeien, in kleine stukjes gesneden dadels en abrikozen)

Verder: bakpapier, platte schaal met opstaande rand zoals een ovenschaal

Bekleed een platte schaal met bakpapier. Verwarm de chocola met de melk au bain marie. Zodra de chocola gesmolten is voeg je de notenmix toe. Roer goed door zodat de noten bedekt zijn met de chocola. Giet dit mengsel in de schaal met bakpapier en plet dit zodat een een grote plak is. Zet de schaal voor ongeveer een half uurtje in de vriezer totdat de chocola hard is geworden. Breek de chocola in stukjes.

Je kunt de chocola in de vriezer of in de koelkast bewaren. Enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten