Je hebt nodig voor 2 personen:
- 500 gram broccoli
- 2 eetlepels gistvlokken of Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 300 gram verse volkoren ravioli
- een handje pijnboompitten
- 2 eetlepels Jonnie Boer Shichimi Togarashi kruiden
- rijstolie
Verder: staafmixer, peper en zout
Aan de slag:
Snijd de broccoli in roosjes, was ze en kook deze voor 10 minuten beetgaar. Rooster de pijnboompitten bruin in een droge koekenpan. Pas op dat ze niet verbranden! Houd de pitjes apart. Verwarm wat rijstolie in de pan en laat goed heet worden. Kruid de zalm met de Jonnie Boer kruiden en bak de zalm 2 minuten op middelhoog vuur aan beide kanten krokant. Draai het vuur laag en bak nog ongeveer 10 minuten. Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Inmiddels is de broccoli gaar geworden en kun je deze afgieten. Voeg de gistvlokken, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en pureer de broccoli grof.
Tijd om op te scheppen: schep de ravioli, en de broccoli op en leg hier bovenop de zalm. Verspreid hierover de pijnboompitjes. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten