zaterdag 18 januari 2014

Bountykoekjes



Ik weet het, het is middenin de winter, maar soms heb je gewoon een flashback nodig. Ogen dicht, denken aan een wit strand. Doe even alsof de warmte van de verwarming de warmte van de zon is. Op het werk hebben we ook een hele grappige miniversie van een verkeerstoren ontvangen van Schiphol. En druk op het dak en de bekende Schipholgeluiden klinken: 'Mind your step!', 'Last call for mr...', vliegtuiggeluiden. Ogen dicht en hoppa; vakantiestemming alom!

Om ook even een klein zomersfeertje te creëren, duik dan nu de keuken in voor deze zalige bountykoekjes:


Je hebt nodig voor ongeveer 10 koekjes: 

- 100 gram geraspte kokos
- 3 eetlepels boekweitmeel
- 1 volle eetlepel gesmolten kokosolie
- 2 eetlepels oerzoet
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel cacao nibs
- 3 blokjes Vivani 92% chocolade

En nu:

Bekleed de bakplaat met bakpapier en zet deze apart. Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de kokos, kokosolie, oerzoet, cacao nibs, honing en boekweitmeel door elkaar. Maak er balletjes van, plet ze en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes af in 15 minuten. Let wel op dat ze niet verbranden. Iedere oven is anders, en deze koekjes kunnen snel aanbranden. Oke, en nu jezelf inhouden: laat ze afkoelen. 

Smelt de chocolade in een pannetje. Bedek alle koekjes met een dun laagje chocolade. Zet ze vervolgens voor een half uurtje in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden. 


Enjoy! Als je je kunt weerhouden om ze direct allemaal op te eten, bewaar ze dan in de luchtdicht bakje. Dan zijn ze zeker 5 dagen goed.  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten