Daarom bij deze een aantal havermouttips met heerlijk fris fruit!
Alle recepten gaan uit van dit basisrecept:
100 ml. water
100 ml. plantaardige melk (bv. haver- of amandelmelk)
5 eetlepels havermout
1 eetlepel lijnzaad
Meng alle ingrediënten in een pannetje en laat ongeveer 3 minuten koken tot de havermout de gewenste dikte heeft.
Alle recepten gaan uit van dit basisrecept:
100 ml. water
100 ml. plantaardige melk (bv. haver- of amandelmelk)
5 eetlepels havermout
1 eetlepel lijnzaad
Meng alle ingrediënten in een pannetje en laat ongeveer 3 minuten koken tot de havermout de gewenste dikte heeft.
Zomercombi's:
- Ananas & walnoten
- Nectarine & vijgen
- Rode bessen & banaan
- Aardbeien & stukjes pure chocolade
- Rababarmoes & appel
- Minneola & walnoten
Verder kun je de havermout nog afmaken met bijvoorbeeld chiazaadjes, hennepzaad, bijenpollen of zoetmakers zoals rijst- of speltstroop.
Voeg het fruit als laatste toe zodat alle vitaminen bewaard blijven. Deze kun je namelijk verliezen tijdens het koken.
Toch liever een koel ontbijt? Overnight oats!
Geen fan van een warm ontbijt, of is het hollen-rennen-vliegen 's morgens? Ga dan voor 'overnight oats'.
Meng in een kom 100 ml water, 100ml plantaardige melk, 5 eetlepels havermout en een eetlepel lijnzaad. Eigenlijk precies zoals het warme havermoutrecept zoals hierboven. Voeg hier direct het fruit, noten en eventuele extra's zoals superfoods aan toe. Laat dit een nachtje in de koelkast staan.
's Nachts wordt de havermout zacht en hoef je het 's morgens alleen nog maar uit de koelkast te halen.
Houd er wel rekening mee dan sommige fruitsoorten, zoals appel en banaan, snel kan verkleuren. Voeg er dan wat citroensap (vers!) aan toe of snijd het fruit 's morgens.
I.p.v. melk kun je voor overnight oats ook kwark of yoghurt gebruiken.
Toch liever een koel ontbijt? Overnight oats!
Geen fan van een warm ontbijt, of is het hollen-rennen-vliegen 's morgens? Ga dan voor 'overnight oats'.
Meng in een kom 100 ml water, 100ml plantaardige melk, 5 eetlepels havermout en een eetlepel lijnzaad. Eigenlijk precies zoals het warme havermoutrecept zoals hierboven. Voeg hier direct het fruit, noten en eventuele extra's zoals superfoods aan toe. Laat dit een nachtje in de koelkast staan.
's Nachts wordt de havermout zacht en hoef je het 's morgens alleen nog maar uit de koelkast te halen.
Houd er wel rekening mee dan sommige fruitsoorten, zoals appel en banaan, snel kan verkleuren. Voeg er dan wat citroensap (vers!) aan toe of snijd het fruit 's morgens.
I.p.v. melk kun je voor overnight oats ook kwark of yoghurt gebruiken.
Wat is jouw favoriete ontbijt?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten