maandag 20 januari 2014

Havermout



Havermout.. o wat hou ik van havermout. Naast dat het verwarmend is in de winter, eet ik het ook in de zomer. Is dat niet veel te warm? Uhh, misschien wel, maar het is zo lekker! Daarom maak ik in de zomer lekkere frisse havermoutontbijtjes met oa. appel, mango, ananas, kokos of kiwi en in de winter iets voller met peer, banaan, kaneel, carobe en cacao. Voeg er wat superfoods aan toe en completer kun je je dag niet beginnen. Wist je trouwens dat havermout boordevol vezels zit? Niet alleen goed voor een lang verzadigd gevoel, maar ook voor je stoelgang fijn. Hierbij een van de klassiekers, mijn eerste havermoutprobeersel, maar nog steeds vaak op het menu: appeltaart havermout:



Je hebt nodig voor 1 portie:
- 1 appel
- handje rozijnen
- 7 eetlepels havermout
- eetlepel lijnzaad
- eetlepel bijenpollen
- 150ml havermelk
- 50ml water
- flinke snuf kaneel (goed voor een stabiele suikerspiegel!)

En zo maak je het:

Giet de melk en het water in een pannetje en voeg hierbij de rozijnen, havermout, lijnzaad en bijenpollen toe en draai het vuur middelhoog. Roer af en toe door. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en voeg deze toe in de pan. Draai het vuur laag en laat even doorpruttelen terwijl je roert. Zodra de havermout de gewenste dikte heeft voeg je de kaneel eraan toe en klaar is je ontbijt. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten