donderdag 9 januari 2014

Gehaktballetjes

Gehaktballetjes!! Eigenlijk bij elke verjaardag en feestje staan ze bij mij thuis wel op tafel. En niet voor lang, want in no time is de schaal leeg. En dat zonder MSG/E612? Jup, het kan! Je kunt de balletjes perfect overdag of de dag ervoor al klaarmaken. Even laten afkoelen en daarna met folie erover in de koelkast bewaren. 

Voor ongeveer 15 balletjes: 
- 500gr gemengd gehakt
- 1 zakje Bamboe kruidenmix naar keuze (verkrijgbaar bij de Toko)
- sojasaus (Tamari)
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- een klont roomboter

En nu: 
Kneed de kruidenmix, een scheut Tamari, ei en paneermeel goed door elkaar zodat alles perfect door het gehakt gemengd is. Het is heel belangrijk om dit goed door te kneden, omdat de kruidenpasta anders niet goed door het gehakt zit. Dan krijg je wat sompige stukjes door het gehakt. Verhit ondertussen de boter in de pan zodat deze alvast heet kan worden. Ik doe de sojasaus erbij zodat dit heerlijk over het gehakt bakt. 

Draai kleine balletjes in je handen van het gehakt. Iets groter dan soepballetjes maar natuurlijk kleiner dan je 'andijviestamppotgehaktbal', formaat 'hapje'.  Draai het vuur naar middellaag. Leg de balletjes in de pan en bak per kant ongeveer 7 minuten zodat alle kanten bruin zijn. Klaar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten