zaterdag 21 december 2013

Zaterdagavond comfort food

Nog maar een paar dagen en dan is het alweer Kerst. Time flies, en op de een of andere manier lijkt de tijd altijd het snelst te gaan aan het einde van het jaar.. Heb jij al goede voornemens gemaakt?
Anyway, het was zo'n heerlijke druilerige dag waarbij je eigenlijk niets liever wilt dan kaarsjes aan, grote pot thee erbij met je dikste trui en sloffen aan taartjes en koekjes bakken. Vanavond stond er een makkelijk, maar heerlijke pasta op het menu: 

Romige pasta met prei & courgette

Wat heb je nodig (voor 2 personen):
200 gram volkorenmacaroni
2 preien
1 courgette
1 tomaat
4 deelblokjes diepvriesspinazie
6 plakjes rauwe ham
2 eetlepels Philadelphia light bieslook
2 eetlepels tijm
peper & zout

Hoe maak je het? 
Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking. Bak de ham krokant in de koekenpan. Leg daarna apart en snijd de ham door de helft. Snijd de prei en courgette en bak in de pan (waar je de ham in hebt gebakken) en voeg de spinazie toe. Snijd ondertussen de tomaat in kleine stukjes en voeg toe aan de groenten. Voeg de tijm en peper en zout naar smaak toe. Schep 2 eetlepels Philadelphia en de ham toe. Laat even verwarmen. Giet ondertussen de pasta af en voeg toe aan de groenten. Et voila; eet smakelijk!

Dit recept is lekker met wat edelgistvlokken/cashewnotenmix: voeg een handje cashewnoten en flink wat edelgistvlokken in de hakmolen. Proef of er misschien nog wat extra vlokken aan toegevoegd moeten worden, het is de bedoeling dat het kazig smaakt. Hak voor een minuutje zodat het een fijne poeder is. Een gezonde 'kaas' voor over je pasta, maar ook heerlijk voor over ovenschotels. Maak gerust wat meer, zodat je het altijd voor handen hebt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten