Bruine cake.. Klinkt dat lekker? Wel als je deze versie hebt geproefd! Het is niet alleen chocolade, niet alleen carobe en niet alleen bonen. Het is van alles wat met knapperige cacaonibs en het luchtige van de eieren. Het ziet eruit als een gewone chocoladecake, maar bevat niets dan goeds. Boordevol eiwitten van de bonen en de eieren, intense smaak van de 'love drug' cacao en cacaonibs maken dit tot een ideaal ochtend-, middag- of avondsnack. Ik vind het zelf heel lekker om cacao met carobe te combineren omdat de carobe de sterke smaak van de cacao iets milder en zoeter maakt.
Wat heb je nodig voor deze bruine cake:
- 250 gram kidneybonen
- 1/3 cup carobe
- 1/2 cup oerzoet
- 1/3 cup cacaonibs
- 4 eieren
- 1 cup maismeel
- 2 tl bakpoeder
- 50 gram roomboter (of kokosolie)
Verder: hakmolen of blender, cakeblik, bakpapier
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng het maismeel met de bakpoeder, oerzoet, cacao, carobe en cacaonibs. Zet dit apart.
Pureer de bonen tot het een fijne en egale massa is en je geen kleine stukjes meer ziet. Meng hierbij de eieren.
Smelt de roomboter en voeg dit toe aan de eieren en gesmolten boter. Meng nu de natte en droge ingrediënten goed door elkaar. Leg het bakpapier in een cakeblik en stort hierin het beslag. Zet dit voor 30 minuten in de oven. Prik met een satestokje in de cake: is de prikker droog dan is je cake klaar.
Nu staat er een heerlijk luchtige cake op je te wachten met kleine stukjes harde cacaonibs.
Geniet nooit met mate, hè?
Nu staat er een heerlijk luchtige cake op je te wachten met kleine stukjes harde cacaonibs.
Geniet nooit met mate, hè?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten