maandag 23 december 2013

Digestive Carobe Cookies


Oke, soms heb je gewoon zin in koekjes. In de supermarkt hoor je om je heen  ,,eat me!'' wanneer je langs de rijen koekjes loopt. En om nu niet direct aan de koekjes vol troep te beginnen, maar wel aan superlekkere, gezonde koekjes, probeer dan eens deze Digestive Carobe Cookies. Heel gemakkelijk! Komtie:

Wat heb je nodig:
- 50 gram kokosmeel (of fijngemalen kokos)
- 50 gram fijngemalen havermout
- 25 gram havermout
- hand moerbeien
- 2 eetlepels carobe
- 3 eetlepels oerzoet
- flinke kneep speltstroop
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel olijfolie
- snuf zout

En zo maak je het:
Verwarm de oven op 190 graden. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar en meng goed. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de speltstroop toe totdat ook deze is opgelost. Giet dit al roerend door de droge ingrediënten. Voeg hierna de olijfolie en de moerbeien toe. De bedoeling is dat je het als een grote bol kunt kneden zonder dat er stukjes los blijven liggen. Is het te droog, voeg er dan wat lauw water aan toe. 
Leg wat bakpapier op een bakplaat. Maak van het deeg kleine bolletjes en plet ze zodat je kleine rondje koekjes vormt. Het komt er dan zo uit te zien:  
Zo gaan ze de oven in..
En dan nu? Je hebt nu 20 minuten me-time: Zet de waterkoker aan en maak een flinke mok met je favoriete thee (of chocomel :-) ). Rustig aan, geen haast. Zakje erin, kleur goed? Ja? Zet vervolgens je favoriete programma aan of pak je favo tijdschrift. Of ruim je keuken op. Of niet..

*Pling*! Als het goed is zijn je koekjes na de 20 minuten lichtbruin en krokant gebakken, is je thee niet meer gloeiheet (uhh, is dit Nederlands?) en is het tijd om je tanden in de koekjes te zetten. Enjoy! 

..en zo kom ze de oven uit!

Eigenlijk kun je met deze koekjes alle kanten op; je kunt er muesli in verwerken, wat lijnzaad, rozijntjes, stukjes chocola of kokosvlokken aan toevoegen.. net waar je zin in hebt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten