- 1 kleine pompoen
- 3 el geitenkaas
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 4 plakjes ardennerham, gescheurd in kleine stukjes
- klein handje pijnboompitjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontdooi de bladerdeeg.
Heb je een biologische pompoen, was de pompoen dan goed. Heb je geen biologische pompoen, verwijder dan de schil met een dunschiller. Snijd de pompoen door de helft en verwijder met een grote lepel de zaden en draden. Snijd er vervolgens plakken van van ongeveer 1 cm dik. Leg de plakken op de bakplaat en bak voor 20 minuten tot de pompoen beetgaar is.
Pureer de helft van de pompoen samen met de geitenkaas, rozemarijn en een snufje zout.
Snijd de andere helft in blokjes.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en plak de bladerdeeg iets over elkaar zodat het een mooi vierkant wordt. Smeer de bladerdeeg tot 1 cm van de zijkant in met de pompoen/geitenkaassmeersel. Verdeel hierover de blokjes pompoen en de ham. Bak dit voor 20 minuten in de oven.
Rooster ondertussen in pijnboompitten zonder olie in een koekenpan en verdeel deze over het taartje zodra deze uit de oven komt.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten