zaterdag 24 januari 2015

Pompoentaartje met rauwe ham en geitenkaas

Nog nooit pompoen gegeten? Een pompoen in huis maar geen idee wat je ermee kunt doen? Misschien dat ik je heel blij kan maken met dit recept met pompoen. Het pompoenseizoen loopt alweer tegen z'n eind, maar toch blijft het een heerlijke groente. Het smaakt iets zoetig, waardoor het ideaal is om te gebruiken in soepen, smoothies en cakes en taarten. Bij deze een variant van een hartig taartje. Op zich is pompoen met geitenkaas een klassieke combinatie, maar ik heb hem wat aangepast om er een eigen twist aan te geven. Heerlijk met een salade erbij, en gemakkelijk om te maken.

Voor 2 personen:
- 1 kleine pompoen
- 3 el geitenkaas 
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 4 plakjes ardennerham, gescheurd in kleine stukjes
- klein handje pijnboompitjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontdooi de bladerdeeg.

Heb je een biologische pompoen, was de pompoen dan goed. Heb je geen biologische pompoen, verwijder dan de schil met een dunschiller. Snijd de pompoen door de helft en verwijder met een grote lepel de zaden en draden. Snijd er vervolgens plakken van van ongeveer 1 cm dik. Leg de plakken op de bakplaat en bak voor 20 minuten tot de pompoen beetgaar is.

Pureer de helft van de pompoen samen met de geitenkaas, rozemarijn en een snufje zout.
Snijd de andere helft in blokjes.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en plak de bladerdeeg iets over elkaar zodat het een mooi vierkant wordt. Smeer de bladerdeeg tot 1 cm van de zijkant in met de pompoen/geitenkaassmeersel. Verdeel hierover de blokjes pompoen en de ham. Bak dit voor 20 minuten in de oven.

Rooster ondertussen in pijnboompitten zonder olie in een koekenpan en verdeel deze over het taartje zodra deze uit de oven komt.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten