zondag 4 januari 2015

Perencrumble

Waarom appelcrumble als de peren nu op z'n lekkerst zijn? Dussss, perencrumble it is! Superlekker met een bolletje ijs, toef slagroom of gewoon zo. Je kunt de crumble van tevoren maken door hem eerst op 180 graden, 20 minuten te bakken en voor het serveren nogmaals 20 minuten op 180 graden.

Je hebt nodig voor 6 personen: 
- 3 mediumrijpe conference peren
- 60 gr. roomboter/kokosolie
- 6 el havervlokken
- 3 el speltmeel
- 2 el palmsuiker
- 1 el carobe
- 1 tl kaneel
- 2 dadels, ontpit, in plakjes
- handje blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal licht in met boter. 

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Bestrooi met kaneel en meng met de blauwe bessen en plakjes dadel. Doe dit mengsel in de ovenschaal. De bodem van de crumble is nu klaar.

En dan nu de topping, de kruimels: smelt de boter in een pan op laag vuur. 

Roer het meel, de havervlokken, carobe en palmsuiker door elkaar. Giet de boter erbij en prak met een vork door elkaar tot er kruimels ontstaan. Zorg ervoor dat de boter goed wordt opgenomen zodat er geen droge meel of vlokken overblijven, anders worden de kruimels niet knapperig in de oven. Voeg eventueel nog wat extra boter toe. 

Verspreid de kruimels over de peer. Plaats de schaal voor 25 minuten in de oven. 

Eet smakelijk! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten