woensdag 7 januari 2015

Goedemorgen supershake

Het nieuwe jaar is begonnen, alle kerstkransjes en lekkere hapjes zijn opgegeten dus het is tijd om plaats te maken voor échte voeding en weer normaal te gaan eten. Gewoon 3 maaltijden en een gezond tussendoortje. Meestal start ik met een kom havermout, maar vanmorgen had ik, na een behoorlijke work out gisteravond, behoefte aan een kickstarter: het werd deze romige, zachtzoete, vullende smoothie.

Voor 1 persoon:

- 1 banaan
- 1 peer
- 1/2 avocado
- 45gr sla (hoe groener, hoe beter. Alternatief: spinazie, boerenkool, andijvie
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl kurkuma
- 100ml water
- een blender, off course

Pel de banaan, snijd de peer in stukken (met schil, goed wassen en klokhuis eruit), snijd de avocado (wel even de schil & pit verwijderen). Mix alle ingrediënten samen in de blender tot romig geheel.

Kurkuma staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking en is een boost voor je immuunsysteem. Met name in deze periode waarin griep en verkoudheid op de loer ligt, is het niet verkeerd en kurkuma te gebruiken door je maaltijden of zoals in deze smoothie. Ook kaneel heeft een ontstekkingsremmende en schimmelwerende werking. Het is ook een aanrader voor mensen met diabetes omdat het een positief effect heeft op de suikerspiegel.

Dat banaan (kalium!), peer (vezels!), avocado (Omega-3 vetzuren!) en sla (vitamine C!) goed voor je zijn, hoef ik natuurlijk niet te vertellen :-)

Op een happy & healthy new year! Proost!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten