donderdag 25 september 2014

Herfstsoep met knolselderij en linzen


Het is weer herfst! Ik hou altijd wel van die seizoensveranderingen. Het vloerkleed ligt er weer, de tafel staat vol kaarsen in herfstkleuren en vanmorgen rolde de eerste speculaascake weer uit m'n oven. Helemaal knus en kneuterig.

Sinds vorige week sport ik ook weer bij de sportschool i.p.v. hardlopen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, dus werd het tijd voor iets nieuws. Met vol plezier én spierpijn de herfst in. Met een beetje liefde voor de spieren daarom ook een eiwitrijke soep. Helemaal in herfstsferen met knolselderij en linzen én met een lichte flashback naar de zomer door een klein beetje kokosmelk. 

Voor 4 flinke kommen heb je nodig:
- 1 knolselderij
- 1 (medium) aardappel
- 100 gr linzen (uit een blikje, heel lui. Wil je liever verse linzen, weeg ze dan af na het koken)
- 750 ml kokend water
- 2 groentebouillonblokjes (bio!)
- 2 el tijm
- 100 ml kokosmelk
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
Evt. zout

Snijd de uien en knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak de knoflook en uien al roerend voor 3 minuten. Schil de aardappel en knolselderij en snijd in blikjes. Voeg deze samen met de tijm toe aan de ui en knoflook en bak al omscheppend zo'n 5 minuten mee. 

Giet het water samen met de bouillonblokjes bij de groente en laat zo'n 20 minuten koken tot de aardappel en knolselderij gaar zijn. Voeg nu de linzen eraan toe en pureer de soep met een staafmixer of blender fijn. Mocht je van wat meer bite houden, dan zou je de linzen ook toe kunnen voegen als de soep gepureerd is. 

Lekker met een snee zuurdesembrood met roomboter.

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten