vrijdag 29 augustus 2014

Gevulde kip

Vandaag een supersimpel, maar overheerlijk bijgerecht: gevulde kip! Zelf maken is zo makkelijk en zoveel gezonder dan kant-en-klare cordon blue's o.i.d. Daarom vandaag de healthy versie!

Je hebt nodig, voor 2 personen:
- 2 kipfilets (bio)
- 1 plak ham (bio, evt rauwe ham)
- 2 zongedroogde tomaten
- 1/2 bol mozzarella
- 1 el gedroogde tijm

Verder: vershoudfolie, peper en zout, rijstolie

Aan de slag!
Snijd de lelijke randjes van de kip. 
Verpak de kipfilets losjes in de vershoudfolie.
Sla met de onderkant van een koekenpan de filets plat (leuk werkje na een stressy dagje)
Haal de folie eraf en snijd de filets voorzichtig doormidden, maar niet helemaal door, zodat je straks de kipfilets weer makkelijk dicht kan vouwen. 
Snijd de tomaatjes en mozzarella in dunne plakjes en de ham doormidden.
Beleg 1 kant van de filets eerst met een plakje ham en vervolgens met de mozzarella en tomaatjes. 
Klap de filets dicht en houd ze bij elkaar door de prikkers er doorheen te rijgen.
Bestrooi beide kanten met de tijm, peper en zout (naar smaak).

Verhit de olie in de pan en bak 8 minuten aan beide zijden.

Eet smakelijk! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten