maandag 25 augustus 2014

Choco bietensmoothie

Dit voorjaar ben ik begonnen met een eigen groentetuintje. Hier groeien o.a. prei, paksoi, boerenkool en bietjes in. Gisteren zag ik dat er al mooie bietenknolletjes aan het groeien waren en heb er direct 1 uitgehaald. 15 Minuten koken, velletje eraf en ze zijn klaar om verwerkt te worden. Groenten zijn vaak smaakvoller als ze wat kleiner zijn, en dat was met deze bietjes ook zeker het geval. Heerlijk! Wist je dat bietjes veel calcium bevatten? Erg goed voor je botten dus.

Vanmorgen heb ik een bietje verwerkt in deze choco bietensmoothie. Het is meer een 'lepel-smoothie' dan een 'drink-smoothie'. Perfect als een healthy start van de week en je hebt echt het idee alsof je iets gegeten hebt door het lepelen. Door de cashewnoten en banaan vult hij ook behoorlijk.

Wat heb je nodig (voor 1 portie)
- 1 gekookte biet
- 1 banaan
- 1 el cacao
- 1 el carobe (of een extra eetlepel cacao)
- 1 el lijnzaad
- klein handje rauwe cashewnoten, ong. 8 stuks, eventueel geweekt
- klein scheutje plantaardige melk (bv. havermelk / speltmelk / amandelmelk / rijstmelk)

Mix alle ingrediënten samen in de blender en laat draaien tot het een gladde substantie is geworden. Giet in een glas en klaar.

Persoonlijk ben ik gek op de combinatie cacao/bietjes. De bietjes maken het zoet, terwijl de cacao zorgt voor een fijne chocoladesmaak. Jumm!

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten