dinsdag 19 augustus 2014

Easy Peasy Pastasaus

Versgemaakte pastasaus: niets zo simpel en lekker als zelf je pastasaus maken. Echt, heus. Er is geen kunst aan! Wel supergezond, makkelijk om kids te foppen -zonder stukjes, wel veel groente-, en je komt makkelijk van alle restjes groente in je koelkast af.

De saus is ook gemakkelijk in te vriezen zodat je altijd wat verse saus op voorraad hebt. Bak zo'n 100 gram rundergehakt per persoon rul, kook de pasta, roer door elkaar, strooi er wat Parmezaanse kaas overheen en klaar is je pasta bolognese!

Deze saus is voldoende voor 4 personen

Wat heb je nodig, of althans, dit waren mijn koelkastrestjes: 
- 2 Uien
- 4 Romatomaten
- 8 Worteltjes
- 1/2 Courgette
- 2 Paprika's
- 1 Bouillonblokje (bio!)
- 2el Italiaanse kruiden
- 1/2 tl Cayennepeper

Verder: 
- Staafmixer
- Wokpan / hoge koekenpan
- Scheutje (kokos-/rijst-) olie
- Kookschort

Snijd alle groenten in kleine stukjes.
Laat een scheutje olie heet worden in de pan. Bak de ui glazig. Voeg daarna alle groenten, bouillonblokje en kruiden toe en laat 30 minuten pruttelen.
Tijd om je kookschort om te doen! Pureer met een staafmixer de saus helemaal glad.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten