zaterdag 2 augustus 2014

Zoete scrambled eggs

Goodmorning!

Zo fijn hè, als je in het weekend de tijd hebt om 's morgens rustig wakker te worden, nog even te kunnen blijven liggen en daarna een uitgebreid ontbijt te maken. Relaxed opstarten en bedenken wat je allemaal wilt gaan doen dit weekend, of niet wilt doen. 

Vandaag heb ik scrambled eggs gemaakt, maar dan een zoete variant met banaan en pindakaas. 
Een gouden combinatie, al zeg ik het zelf :-). 

Voor 1 persoon heb je nodig:
- 2 eieren
- 1 rijpe banaan
- 1 volle tl pindakaas 
- 1 tl kokosolie
- klein handje rozijnen

Suikervrije pindakaas kun je vinden bij iedere supermarkt. Van Calvé is de 'gewone' pindakaas suikervrij en de Lidl verkoopt ook suikervrije pindakaas van hun eigen merk. Ook de biologische supermarkten verkopen, bijna alleen maar, suikervrije pindakaas. Hier worden zelfs geen oliën aan toegevoegd en sommige biologische merken hebben ook pindakaas zonder olie én zout in hun assortiment. 

Verhit de kokosolie in een koekenpan. 
Prak de banaan fijn samen met de pindakaas. Voeg hierna de eieren hieraan toe tot het een smeuïg geheel is. Strooi hierna de rozijnen erdoor. 

Giet het beslag in de koekenpan. Hussel het ei tijdens het bakken door elkaar met een spatel tot het ei helemaal gestold is. That's it! Eventueel kun je er nog een topping overheen doen met bijvoorbeeld cacao nibs, maar persoonlijk vind ik dat deze scrambled eggs al smaakvol genoeg zijn op deze manier. En bovendien flink vullend. Hier kom je de ochtend zeker wel mee door!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten