zaterdag 26 juli 2014

Pasta pesto met ricotta

Eigenlijk heb ik er altijd een hekel aan om eten weg te gooien. Naast dat het zonde is, brengen dit soort restjes me ook altijd op nieuwe ideeën. Ik was namelijk al van plan om pasta pesto te maken, maar met een half bakje ricotta erdoor wat over was, werd het nóg lekkerder en frisser. Perfect als afsluiter van een warme, zomerse dag: snel, gezond en in no time op tafel:

Voor 2 personen heb je nodig: 
- 200 gr volkoren penne
- 3 el biologische pesto
- half bakje ricotta
- 2 biologische kipfilets
- 1 courgette
- 75gr rucola
- 1 klein handje pijnboompitjes
- Oude kaas / Parmezaanse kaas

En nu:
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
Snijd de kipfilets in kleine stukjes en bak deze in wat olie. Bestrooi met peper en zout. Snijd ondertussen de courgette in plakjes. Zodra de kip bruin/gaar is voeg je de courgette toe en bak 2 minuten mee. Bak nu de pijnboompitten bruin in een droge koekenpan. Let op dat ze noet verbranden! Voeg nu de pesto, ricotto en rucola toe aan het kipmengsel en laat al roerend nog 2 minuten pruttelen. Meng samen met de penne en verdeel de pasta over 2 borden. Bestrooi met de kaas en pijnboompitten. 

Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten