donderdag 22 mei 2014

After workout lunch

Volgende week staat voor mij de Loop van Leidsche Rijn op het programma. Een mooie loop door het Maximapark, oud-Vleuten en oud-De Meern geheel in het teken van de Romeinen. Leidsche Rijn heeft namelijk een Romeinse cultuurgeschiedenis. Tijdens de bouw van de nieuwbouwwijken zijn er verschillende vondsten gedaan, waaronder een Romeins schip. Helemaal leuk dus dat hierop ingespeeld wordt door de Loop van Leidsche Rijn! Een fijne thuisloop, en ook dit jaar loop ik weer mee met de 15km. Dat vergt wel de benodigde training vooraf. Vanmorgen heb ik m'n laatste lange duurloop gedaan voordat het volgende week zover is. Ik heb heerlijk gelopen door het Groene Hart met een flink windje. Eigenlijk vind ik wind altijd wel lekker: beuken tegen de wind in, extra kracht zetten en vervolgens windje mee als 'cadeautje'.
En daarna: véél drinken en lekker lunchen. Vandaag een stevige pannenkoek met kaas en tomaat: vitamines, eiwitten en vetten die je wel kunt gebruiken na een behoorlijke inspanning.

Voor 1 pannenkoek heb je nodig: 
- 1 tomaat
- 1 ei
- 4 eetlepels boekweitmeel
- 4 eetlepels/scheuten Spa rood
- 1,5 plak komijnekaas (kant en klare plakken, heb je een stuk gaat, snijd er dan gerust 6 plakjes af)
- snuf zout
- scheutje (rijst)olie

Verhit een scheutje rijstolie in een koekenpan en laat de pan flink heet worden op hoog vuur. Meng ondertussen het meel met Spa rood, ei en zout tot het een egaal geheel is zonder klontjes. Snijd de tomaten in 4 plakken.

Draai het vuur wat lager en giet 3/4 van het beslag in de pan en beleg met de plakken kaas. Leg hier bovenop de plakken tomaat en giet de rest van het beslag hier overheen. Keer de pannenkoek om zodra de bovenkant droog is geworden en bak nog ongeveer 3 minuten door totdat ook deze kant bruin is geworden. Haal de pannenkoek voorzichtig uit de pan. Let erop dat de tomaten niet aan de pan blijven plakken, dat zou zonde zijn.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten