En daarna: véél drinken en lekker lunchen. Vandaag een stevige pannenkoek met kaas en tomaat: vitamines, eiwitten en vetten die je wel kunt gebruiken na een behoorlijke inspanning.
Voor 1 pannenkoek heb je nodig:
- 1 tomaat
- 1 ei
- 4 eetlepels boekweitmeel
- 4 eetlepels/scheuten Spa rood
- 1,5 plak komijnekaas (kant en klare plakken, heb je een stuk gaat, snijd er dan gerust 6 plakjes af)
- snuf zout
- scheutje (rijst)olie
Verhit een scheutje rijstolie in een koekenpan en laat de pan flink heet worden op hoog vuur. Meng ondertussen het meel met Spa rood, ei en zout tot het een egaal geheel is zonder klontjes. Snijd de tomaten in 4 plakken.
Draai het vuur wat lager en giet 3/4 van het beslag in de pan en beleg met de plakken kaas. Leg hier bovenop de plakken tomaat en giet de rest van het beslag hier overheen. Keer de pannenkoek om zodra de bovenkant droog is geworden en bak nog ongeveer 3 minuten door totdat ook deze kant bruin is geworden. Haal de pannenkoek voorzichtig uit de pan. Let erop dat de tomaten niet aan de pan blijven plakken, dat zou zonde zijn.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten