donderdag 7 mei 2015

Homemade pindakaas

Ben je ook zo'n fan van pindakaas? Er gaat bijna geen dag voorbij of ik eet íets wel pindakaas: door de havermout, op een rijstwafel met banaan, door een smoothie (i.c.m. cacao = Snickersmoothie), als ingrediënt voor pindakaaskoekjes, basis voor pindasaus. Of gewoon zo, een theelepeltje uit de pot. Sssst, niet verder vertellen hè? Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden! Maar wist je dat het ook supermakkelijk is om pindakaas zelf te maken? Het enige dat je nodig hebt zijn een zak pelpinda's (dit kost iets meer werk maar met vliesje geeft een lekkere smaak), of naturel ongezouten, ongebrande pinda's. Plus een hakmolen en 5 minuten geduld. That's it! Ik vind het zelf het lekkerst met een theelepel honing, een beetje zeezout en klein scheutje olijfolie. Dit geeft een nog iets intensere smaak.

Dusss! Eigenlijk kan ik het niet eens een recept noemen, het is zo makkelijk! Pel de pinda's, gooi ze in de hakmolen + evt. honing, zeezout en olijfolie. Zet aan, en laat zo'n 5 minuten draaien. Een leuk proces om te zien: eerst worden de pinda's fijngemalen tot meel, vervolgens komen de oliën vrij en zie je de massa steeds meer slinken en uiteindelijk wordt het 1 massa tot de uiteindelijke pindakaas. 

In een pot kun je de pindakaas erg lang bewaren. Het laagje olie dat er van nature op komt, kun je er weer doorheen roeren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten