woensdag 22 oktober 2014

Cocoonkoek

Cocoonen: kaarsen aan, kleed over je heen, joggingbroek, sloffen en sweater aan. En last, but not least: een warme kop thee. O, wacht: daar hoort iets lekkers bij! Iets warms, kruidigs, vol van smaak. En daar komt de gezonde ik weer aan: iets met véél gezonde stoffen: de cocoonkoek! Strooi er alles overheen wat je lekker vindt, en je hebt de ideale snack te pakken.

Voor een grote koek met ong. 12 stukken, heb je nodig: 
250 gram kikkererwten (blikje, uitgelekt en afgespoeld)
50 gr kokosmeel
2 el carobe
50 gr palmsuiker
50 ml water
2 bananen
3 eieren
2 tl bakpoeder
1 el speculaaskruiden
2 el kaneel
Snuf zout
Handvol amandelschaafsel
Moerbeien, noten, cacao nibs, amandelschaafsel.. waar je zin in hebt!
Verder: staafmixer of blender, brownievorm, bakpapier.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het kokosmeel met de carobe, kaneel, palmsuiker, bakpoeder en speculaaskruiden. Ga daarna aan de slag met je blender of staafmixer: mix de kikkererwten, water, eieren en bananen tot een egaal geheel. Meng vervolgens de natte en de droge ingrediënten samen tot 1 substantie. Is het heel droog, voeg dat een klein beetje water erbij.

Leg een vel bakpapier in de brownievorm. Giet het deeg in de vorm. Verdeel het amandelschaafsel hierover en spreid het goed uit. Verdeel nu de noten, moerbeien, cacao nibs over het amandelschaafsel. Niet teveel (anders laat het straks los na het bakken) en druk het wat aan zodat alles vastgeplakt is aan het deeg.

Zet de vorm in de oven voor zo'n 30 minuten. Controleer met een prikker of de koek gaar is. Is de prikker nat, laat de koek dan nog even in de oven staan.

Til de koek op door de randjes van het bakpapier vast te pakken en zet op een rooster. Laat de koek ongeveer 20 minuten afkoelen zodat deze lekker knapperig wordt.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten